داروساز کیست؟ وظایف داروساز و هر آنچه لازم است بدانید – ترجمه صد

داروساز کیست؟ رشته داروسازی یک رشته دکترای عمومی پیوسته در کشور ایران است که گرایش‌های تخصصی متفاوتی دارد و در پایان دوره عمومی، فرد مدرک دکترای داروسازی خود را دریافت می‌کند.

دکتر داروساز چه کسی است؟

دکترهای داروساز، توانایی و تخصص لازم را برای تشخیص داروها و بررسی نسخه‌ها دارند و می‌توانند در حوزه ساخت دارو نیز فعالیت داشته باشند. به‌طور کلی، دکتر داروساز فردی است که می‌تواند بیماران را در مورد ویژگی‌های داروها، عوارض و نحوه مصرف صحیح آن‌ها راهنمایی کند. متداول‌ترین حوزه کاری برای داروسازان، داروسازی اجتماعی یا مسئول فنی داروخانه است. وظایف داروساز در داروخانه در داروخانه گسترده است و به‌همین دلیل، این افراد باید توانایی کار و فعالیت تحت فشار زیاد را داشته باشند.

چگونه می توانم داروساز شوم؟

برای تبدیل شدن به یک داروساز، شخص نیاز به مدرک دکترای داروسازی (PharmD) از موسسه ای دارد که توسط شورای اعتباربخشی آموزش داروسازی معتبر است.

حتی اگر شرایط پذیرش بسته به دانشگاه متفاوت باشد. همه برنامه های PharmD دانش آموزان را ملزم می کند که دروس شیمی، زیست شناسی و فیزیک را بعد از تحصیل بگذرانند. علاوه بر این، برنامه های داروسازی نیاز به حداقل 2 سال تحصیل در مقطع کارشناسی دارد که اکثر آنها به مدرک کارشناسی نیاز دارند. دانش آموزان همچنین باید در آزمون پذیرش کالج داروسازی (PCAT) شرکت کنند.

پایان برنامه های PharmD حدود 4 سال طول می کشد. دوره های اضافی برای مدرک در این زمینه شامل دوره های داروسازی و اخلاق پزشکی است. دانش آموزان همچنین کارآموزی را در بیمارستان ها، کلینیک ها یا داروخانه های خرده فروشی انجام می دهند تا تجربه واقعی را کسب کنند. داروسازان همچنین باید دوره های آموزش مداوم را بگذرانند تا از آخرین پیشرفت های علم داروسازی مطلع شوند.

داروساز كيست وظايف داروساز شغل داروساز رشته داروسازي درامد محل كار داروخانه

داروساز کیست؟ یک پزشک داروساز کیست؟

از دیگر وظایف یک داروساز این است که تسلط کامل به به آماده سازی و ترکیب مواد دارویی داشته باشد. هم چنین او باید میزان صحیح دوز داروی تجویز شده برای بیمار توسط پزشک را هم به طور دقیق تشخیص دهد. پس می بینید که این شغل چه قدر مهم است و در میزان سلامت بیمار موثر است. در پاسخ سوال یک پزشک داروساز کیست؟ باید گفت که ترکیب و ساخت دارو ها را فردی به نام پزشک داروساز انجام می دهد. او هم چنین به بیمار کمک می کند که با توجه به به شرایط فیزیکی که دارد نحوه مصرف داروی او به چه صورت باشد. هر دارویی که برای بیمار تجویز می شود اگر کمتر و یا بیشتر از حد نیاز مصرف شود می تواند خطرناک باشد. از این رو باید فرد متخصصی باشد تا به افراد راهنمایی دهد و به سلامتی آن ها کمک کند.

آیا داروساز پزشک است؟

آیا داروساز پزشک است؟ این سوال را خیلی از افراد می پرسند. بچه ها همانطور که می دانید در رشته تجربی سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بسیار تاپ و پرمتقاضی هستند. این که کدام یک مهم تر و یا بهتر هستند را باید با توجه به ویژگی های داوطلب گفت. باید در نظر گرفت که شما برای چه رشته ای استعداد دارید و هم چنین علایق تان به کدام سمت بیشتر است. حتما از مشاوران فاروس طاها برای این موضوع کمک بگیرید تا بتوانید به مسیری درست بروید. نکته مهم تر این که برای همه مواردی که گفته شد شما باید به قدر کافی وقت بگذارید و تلاش کنید. بدون درس خواندن نمی توانید موفق شوید و هیچ راه میانبری وجود ندارد. پس لطفا با برنامه باشید و به درستی کارها را پیش ببرید. انتخاب های هیجانی نداشته باشید و با توجه به توامندی های خود پیش بروید.

مطلب پیشنهادی:  سایت ویرگول؛ معرفی ویرگول (سانسورچی بزرگ)، ویژگی ها، نقاط قوت و ضعف!

سفارش spss

چه زمانی باید با داروساز مشورت کنیم؟

بعد از پاسخ به سوال داروساز کیست؟ میرسیم به اینکه چه زمانی باید با داروساز مشورت کنیم؟ داروسازان یکی از در دسترس ترین متخصصان مراقبت های بهداشتی هستند. هر داروخانه داروساز دارای مجوز دارد و می توانید بدون قرار قبلی با یکی از آنها صحبت کنید. برخی از دلایل مراجعه به داروساز عبارتند از:

پاسخ به سوالات پزشکی و دارویی

داروساز کیست؟ داروسازان واجد شرایط می توانند به اکثر سوالات پزشکی یا دارویی که ممکن است داشته باشید پاسخ دهند. آنها می توانند توضیح دهند که هر دارویی که مصرف می کنید برای چه چیزی استفاده می شود، چگونه باید آن را مصرف کنید و چه انتظاراتی در طول مصرف دارو دارید.

پر کردن نسخه های شما

پس از دریافت نسخه از پزشک خود، می توانید آن را به داروخانه ببرید و داروخانه در آنجا سفارش را تکمیل کند. اگر تمام نسخه های خود را در یک داروخانه دریافت کنید، آنها می توانند سابقه دارویی شما را پیگیری کرده و در صورت نیاز سابقه کتبی را در اختیار شما قرار دهند.

دفع ایمن داروهای ناخواسته

اگر داروهای بلااستفاده یا ناخواسته دارید، بهتر است آنها را از بین ببرید تا به دست افراد دیگر نیفتند. بردن آنها به داروخانه بهترین و مطمئن ترین راه برای دفع آنهاست.

بررسی های ساده بهداشتی

داروسازان واجد شرایط هستند که اقدامات ساده بهداشتی مانند اندازه گیری فشار خون و درجه حرارت، آزمایش سطح قند خون و بررسی کلسترول را انجام دهند. آنها همچنین می توانند بیماریهای روزمره مانند سرماخوردگی، آنفولانزا، درد، بریدگی و بثورات را تشخیص دهند. سپس آنها می توانند درمان مناسب را توصیه کنند یا در صورت مراجعه به پزشک به شما اطلاع دهند.

واکسیناسیون

حالا که متوجه شدیم داروساز کیست؟ باید بگوییم یکی از این موارد واکسیناسیون است. شما می توانید تزریق سالانه آنفولانزا واکسن های دیگر را نیز در داروخانه دریافت کنید. در بیشتر مواقع نیازی به قرار ملاقات ندارید و کل این فرایند تنها چند دقیقه طول می کشد.

وظایف و مسئولیت‌های داروساز

داروساز کیست؟ و چه وظایفی دارد؟ داروساز وظایف زیادی دارد، از توزیع دارو و آموزش بیماران گرفته تا برخورد با شرکت بیمه درمانی. اما داروسازان چیزی بیش از پر کردن نسخه‌ها را انجام می‌دهند. با این حال برخی از این وظایف کلی عبارت است از:

  • ارزیابی تداخلات احتمالی داروها، به خصوص زمانی که یک داروی جدید به ترکیب اضافه می‌شود.
  • مشاوره به افراد در مورد نحوه صحیح استفاده از دارو، از جمله سوالات مربوط به اهداف درمانی
  • ارائه واکسن‌های لازم و ضروری مانند واکسن هپاتیت برای داروخانه محل فعالیت خود
  • ارائه توصیه‌های لازم در مورد شناسایی داروی مناسب برای شما
  • انجام غربالگری سلامت و تندرستی (مانند فشار خون، کلسترول)
  • کمک به افراد جهت یافتن راه‌هایی برای کاهش هزینه‌های داروهای بیمار
  • ترکیب و توزیع داروهای تجویز شده توسط پزشکان و دندانپزشکان، با محاسبه، وزن و اندازه گیری مواد تشکیل دهنده
  • بررسی نسخه‌های پزشکان برای اطمینان از صحت، اطمینان از مواد مورد نیاز و ارزیابی مناسب بودن آنها برای بیمار
  • ارائه اطلاعات و مشاوره در مورد داروها، عوارض جانبی، دوز صحیح و نگهداری مناسب آنها
  • در صورت لزوم نگهداری سوابق بیمار مانند پرونده بیماران (این موضوع معمولا در بیمارستان‌ها مرسوم است)
  • برنامه‌ریزی، اجرا یا حفظ رویه‌ها برای بسته‌بندی و برچسب‌گذاری داروها با توجه به سیاست‌ها و الزامات قانونی، جهت اطمینان از کیفیت و امنیت داروها
مطلب پیشنهادی:  لیست اعضای سازمان نظام پزشکی

ارائه مشاوره – داروساز کیست؟

داروساز کیست؟ و چه مشاوره هایی ارائه می دهد؟ داروسازان با توجه به دانش گسترده‌ای که در زمینه انواع داروها و تاثیرات مستقیم و غیرمستقیمشان بر بدن دارند، به راحتی می توانند درباره تاثیرات داروها و نوع مصرف آن ها به بیماران مشاوره دهند. آن‌ها اطلاعات گسترده‌ای از کم اهمیت ترین داروها گرفته تا داروهای مسکن قوی و داروهای مخدر را در اختیار دارند و بهترین گزینه برای کسب مشاوره دارویی هستند.

به عنوان مثال، بعضی از داروها برای اینکه بهترین تاثیرگذاری را داشته باشند بهتر است که در زمان مشخصی از روز، مثلا درست قبل یا پس از غذا مصرف شوند. داروسازان همواره اطمینان حاصل می‌کنند که بیماران از بهترین راه مصرف دارو مطلع هستند و میدانند چه زمانی و به چه شکلی داروها را مصرف کنند. آنها همچنین نحوه نگهداری از دارو را با دقت به بیماران آموزش می‌دهند.

محل کار و فعالیت داروساز

یک داروساز می‌تواند در سه حوزه کاری متفاوت فعالیت داشته باشد. معمولا بیمارستان یا کلینیک‌ها، داروخانه‌ها، شرکت‌های داروسازی که معمولا به شکل شرکت‌های صنعتی هستند

داروسازان بیمارستانی:

در ارتباط نزدیک با پزشکان هستند و مسئولیت آنها مربوط به اقدامات لازم در زمینه داروهای بیمارستانی است. این اقدامات می‌تواند شامل سفارش دادن برخی از داروهای لازم، بررسی کیفیت داروها و مسائلی از این دست باش.

داروساز داروخانه کیست؟

بسیاری از ما احتمالا با آنها برخورد داشته‌ایم، وظیفه ارائه داروی بیمارانی را توسط پزشک تجویز شده، بر عهده دارند. آنها در صورت نیاز مشاوره و اطلاعات لازم را نیز به بیمار ارائه می‌دهند.

داروساز صنعت کیست؟

همانطور که گفته شد در شرکت‌های داروسازی استخدام می شوند. در این شرکت‌ها، داروسازان معمولا بر ساخت داروهای جدید و بازاریابی محصول نهایی برای مشتریان کمک می‌کنند.

مطلب پیشنهادی:  افزایش بازدهی؛ 11 راه برای اینکه همیشه پربازده باشید

مهارت‌های یک داروساز – داروساز کیست؟

داروساز در کنار الزامات تحصیلی، باید واجد برخی از مهارت‌ها نیز باشد.

مهارت‌های ریاضی:

مهارت ریاضی، از چیزی به سادگی محاسبه تعداد قرص‌هایی که یک بیمار نیاز دارد تا دوزهای متغیر پیچیده‌تر را شامل می‌شود. در واقع، به عنوان یک داروساز، باید بتوانید محاسبات دارویی دقیقی انجام دهید و دوزهای صحیح را ارائه دهید، به خصوص زمانی که نیاز به ترکیب داروها و تهیه محلول‌های دارو خاص دارید.

مهارت‌های بین فردی:

داروسازان اغلب مجبورند بین پزشکانی که دوست ندارند مورد بازجویی قرار گیرند و با بیماران ناامیدی که از منتظر ماندن برای نسخه‌هایشان ناراحت هستند دست و پنجه نرم کنند. توسعه مهارت‌های بین فردی برای مقابله با این امر مستلزم صبر، دیپلماسی و حس شوخ طبعی است.

مهارت‌های ارتباطی:

این مهارت، یکی از بخش‌های کلیدی شغل داروساز است. ضروری است که داروسازان بتوانند نحوه و زمان مصرف داروهای خود را به وضوح به بیمار اطلاع دهند و ارتباط خوبی با بیمار برقرار کنند. گاهی توضیح اینکه چرا بیمار داروی خاصی را دریافت می‌کند و یا عوارض جانبی هر دارویی می‌تواند چالش برانگیز باشد. در اینجا مهارت‌های ارتباطی مهم است.

مهارت‌های مدیریت:

داروساز کیست؟ و چه مهارت مدیریتی باید داشته باشد؟ این مهارت، جنبه‌ای از کار است که اغلب می‌توان نادیده گرفت. بسته به محل کار و ساختار موجود، داروسازان ممکن است مسئول نظارت بر تکنسین‌ها و توزیع کننده‌ها (از جمله تمام مسائل مدیریت افراد که این امر مستلزم آن است)، و همچنین مدیریت بودجه، نظارت بر موجودی‌ها و نگهداری سوابق حسابدهی باشند.

مهارت‌های چندوظیفه‌ای:

داروسازان نه تنها مشغول انجام وظایفی هستند که به طور بالقوه می‌تواند پیامدهای مرگ یا زندگی داشته باشد، بلکه به تماس‌ها، برخورد با سایر بیماران و اطمینان از رعایت پروتکل‌های نظارتی دقیق نیز پاسخ می‌دهند. این به این معنی است که به عنوان داروساز نه تنها باید بتوانید چند کار را انجام دهید، بلکه با دقت 100٪ چند کار را انجام دهید!

زندگی یک داروساز

داروساز کیست؟ و زندگی او چگونه است؟ در رابطه با زندگی یک داروساز باید به شما بگوییم که این فرد می تواند با کمی تبحر درآمد خوبی برای خود رقم بزند. ضمن این که همانطور که گفته شد این شغل دارای شیفت شب نیز می باشد. پس باید از قبل فکرهای خود را بکنید که اگر توانایی شب بیداری را ندارید در حیطه دیگری کار کنید.

به نظر شما برای این شغل فرد باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ دوستان همانطور که می دانید برای این رشته درس شیمی بسیار مهم است. از این رو فرد علاقمند به آن باید برای این درس برنامه های ویژه داشته باشد، ضمن این که توانایی خوبی هم برای یادگیری فرمول های شیمیایی داشته باشد. احتمالا باید تا به اینجا به قدر کافی با این رشته آشنا شده باشید. پس به قدر کافی فکر کنید و تصمیم بگیرید که آیا می خواهید آن را انتخاب کنید یا خیر.

5/5 - (4 امتیاز)
سفارش آنلاین در واتساپ

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات پیشنهادی برای شما
Picture of علیرضا نادری
علیرضا نادری

داروساز، عاشق تولید محتوا و همیشه در حال آموختن و آموزش دادن هستم.

لینکدین من
اشتراک گذاری این مطلب